Idag finns det stora möjligheter att lyssna på country när och hur du vill. I den här delen kommer du att få några tips på hur du kan gå tillväga för att lyssna på countrymusik.

Appar

De allra flesta lyssnar på musik genom en musikstreamingstjänst. Med en musikstreamingstjänst kan du lyssna på country när och hur du vill och du får tillgång till hela världens countrymusik i din mobiltelefon eller på din dator. Några av de mest populära apparna är Spotify och Apple music. Om du är helt ny på det här med country kan det vara en bra idé att lyssna på en spellista med countrymusik för att på så sätt känna efter vad det är du gillar.

Skivor

De allra flesta lyssnar på country via en musikstreamingstjänst. Men för bara några årtionden sedan var det mest vanligt att man lyssnade på country på skivor. Det går än idag att lyssna på country på skivor. Men då krävs det att du har en cd-spelare eller en LP-spelare som gör det möjligt för dig att lyssna på dina bästa countryskivor.

Lyssna live

Ett annat bra sätt att lyssna på country är genom att gå på konserter och festivaler där det spelas countrymusik. Det finns festivaler som enbart spelar countrymusik där countryfans samlas och njuter av den musik de tycker allra bäst om tillsammans. Om du har några favoritartister eller band kan du gå på deras spelningar och uppleva musiken live.

Radio

I Sverige finns det inga renodlade radiokanaler som enbart spelar country. Men om du har riktigt tur kan det ju dyka upp en bra countrylåt under tiden du lyssnar på radio. I USA finns det däremot ett flertal radiostationer som enbart spelar countrymusik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *