De flesta av de största countryartisterna kommer från andra länder än Sverige. I den här delen kommer du att få veta mer om några kända countryartister.

Dolly Parton

Det går inte att skriva om countryartister utan att nämna Dolly Parton. Dolly föddes år 1946 i den amerikanska delstaten Tennessee. Hon har blivit prisad för sin musik ett flertal gånger under sin fortfarande pågående karriär. Några exempel på Dollys mest kända låtar är Jolene, 9 to 5 och i will always love you. Förutom att Dolly är en känd countryartist har vi även kunnat se henne som skådespelare ett flertal gånger.

Emmylou Harris

Emmylou Harris är namnet på en countrysångerska som varit så pass viktig för countrymusiken att hon på 2010-talet blev besjungen av den svenska duon First Aid Kit i deras stora genombrott med titeln Emmylou. Emmylou föddes 1947 i Alabama och står bakom ett flertal stora hits. Till exempel red dirt girl, boulder to birmingham, wildflowers och same old train.

Johnny Cash

Johnny Cash föddes år 1932 i Arkansas och är ett annat exempel på en känd countryartist. Genom sin karriär fick han ett flertal stora hits, till exempel hurt, folsom prison blues, ring of fire och walk the line.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *