Det finns många bra svenska artister som har gjort ett avtryck på countryhimlen. I den här delen kommer vi att ge ljus till några av dem.

Kikki Danielsson

En av våra mest älskade och folkkära artister som även är en av Sveriges få countryartister är ingen mindre än Kikki Danielsson. Kikki föddes år 1952 i Skåne. Redan som ung hade Kikki ett stort intresse för musik och lärde sig tidigt att sjunga och spela dragspel. Hennes karriär som sångerska tog fart när hon var med i dansorkestrar, bland annat som sångerska i dansbandet Wizex som hon även tävlade i melodifestivalen med. Men det var som solosångerska hon började att släppa countrymusik. På 1980-talet tog hon sig till countryns huvudstad Nashville där hon deltog i både tv och radio program och blev utsedd till hedersmedborgare.

Jill Johnson

Ett annat exempel på en countrystjärna från Skåne är Jill Johnsson. Jill föddes år 1973 och redan 14 år gammal började hon sjunga i en countrygrupp som turnerade runt om i hela norden. Redan som 20-åring fick Jill skivkontrakt men hennes stora genombrott kom år 1998 då hon deltog i melodifestivalen med låten kärleken är som hon även vann med. Senare på 00-talet tog hon sig till USA och Nashville. År 2003 deltog Jill ännu en gång i melodifestivalen med låten crazy in love som är mer country inspirerad vilket gjorde att hon nu blev en erkänd countrysångerska i Sverige. År 2014 blev Jill en uppskattad programledare med tv-programmet Jills veranda som hon även fick pris för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *